Uživatel nepřihlášen
Blog Mythix
RSS kanál blogu
Píše: Mythix - Rubrika: Blogy
Blog nevyjadřuje názor redakce Zing, více zde.
Blog Mythix

Life is Strange: Before the Storm - recenze první epizody

Sobota 2.9.2017 11:23 - Autor: Mythix
To se mi líbí

Life is Strange: Before the Storm - recenze první epizodyNa konci příběhu Life is Strange bylo jedno velké tornádo a jedno velké rozhodnutí. Nyní jsme dostali šanci podívat se na události, které tomu předcházeli a zodpovědět si některé palčivé otázky. Hlavní postavou tohoto prequelu je Chloe Price a my budeme sledovat její bitvu životem.

Awake

První epizoda s podtitulem Awake se odehrává tři roky před Life is Strange. Příběh Before the Storm nám ukazuje Chloe úplně v jiném světle, než jsme ji mohli vidět předtím. Její život stojí podle jejích slov úplně za nic a nejraději by utekla z Arcadia Bay a už se nikdy nevrátila. Po ztrátě svého otce, který zemřel po nešťastné automobilové nehodě, se těžko smiřuje s mamčiným novým přítelem. Nerespektuje jeho přítomnost v bytě ani žádnou autoritu. Zjistíte, jaké to je být 16-letým teenagerem a budete se s nadcházejícími událostmi vypořádávat po svém. Na rozdíl od originální hry, Before the Storm nedisponuje žádnými nadpřirozenými jevy. To znamená, že se nedočkáte žádného cestování časem kromě flashbacků v autě. Jedinou schopností Chloe je tzv. “Backtalk“, který vám umožní začít dialog na čas. Budete využívat toho, co vám řekl váš protějšek ve svůj prospěch. V těchto chvílích zjistíte, jak umí být Chloe zatraceně vulgární a pokud neuspějete, čekají vás následky.



Rozdíly

Before the Storm se jinak neliší od předchozí hry. Opět tu budete prožívat problémy ve škole, rozhodovat se komu pomůžete a komu ne. Budete mluvit s ostatními studenty, procházet se kolem a i šmejdit. Nebo se budete striktně držet hlavní linky, která se točí kolem Chloe a Rachel. Konečně poznáme člověka, který změnil Chloe život takovým způsobem, jaký si asi nedovedeme představit. Jejích první společný den je velmi emotivní, plný zvratů a také slz. Bohužel musím napsat, že semnou finále epizody nic neudělalo. Chloe mi připadá jako nezajímavá postava, co se týká tohoto prequelu a přátelství s Rachel mi připadne lehce ujeté. Ještě nevím jestli budu hrát i druhou epizodu, ale s jistotou mohu napsat, že mé pocity po první epizodě jsou nulové oproti předchozí hře, kde se všichni nemohli dočkat druhé epizody.



Vítejte znovu v Arcadia Bay

Before the Storm není podle mě nutné vlastnit. Tento prequel bych spíš doporučila fanouškům Chloe Price, ale je mi jasné, že si to hráči koupí už jen z principu jako já. Kdo by nechtěl být znovu v Arcadia Bay, procházet se známými lokacemi a navštívit nostalgická místa. Nemuset hledat, kde je koupelna a kuchyň nebo chemická laboratoř, protože to už víte. Díky tomu si připadáte v Arcadia Bay jako doma a neznám člověka, který by se nerad vracel domů, i když to tam může někdy skřípat.


Life is Strange: Before The Storm na PC, PS4, Xbox One Hodnocení hry
Skóre hry 6 6/10
Life is Strange: Before The Storm
» Více o hře
Líbí se mi
  • Backtalk systém
  • Soundtrack
  • Nové i známé lokace
Vadí mi
  • Divné přátelství Chloe a Rachel
  • Hudební vkus Chloe
  • Nezáživný děj
  • Žádné epické finále
  • Nutnost čekat sto let na druhou epizodu
Verdikt: Po první epizodě Life is Strange jsem měla hodně pocitů, ale po epizodě Awake nemám pocity žádné. Nevím, jestli mě zajímá, co bude dál, protože finále ve mě nevyvolalo žádný wow efekt. Pokud ale máte rádi Chloe a chcete se vrátit do Arcadia Bay, nebudete koupě litovat.
Tisk
Hodnocení:
( Zbývají 2 hlasy pro zveřejnění hodnocení ) Ohodnoťte článek kliknutím na hvězdičku.
 

Napsat nový komentář

Komentář k blogovému článku Life is Strange: Before the Storm - recenze první epizody
Pro psaní musíte být přihlášen.
[+] Smajlíci
:gun: :-) 8-) ;-) :angry: :-D :lol: :dance: :thumbup: :shock: :-( :nah: :lala:
red7thunderCZ    převezla si mě :D :D ;)red7thunderCZred7thundercz74524    10.9.2017 00:41 red7thunderCZ

@ odpověď na komentář od Mythix:převezla si mě :D :D ;)

Mythix napsal:já to myslela ironicky, mám recenzi na svém blogu, i steamu :)

Mythix   2x   já to myslela ironicky, mám recenzi na svém blogu, i steamu :)Mythixmythix30055    7.9.2017 02:50 Mythix

@ odpověď na komentář od red7thunderCZ:já to myslela ironicky, mám recenzi na svém blogu, i steamu :)

red7thunderCZ napsal:aha no tak to by asi hodně vysvětlovalo docela škoda žes to nehrála aspoň pro mě hra LiS jako taková patří mezi fenomény kde se vše točí okolo tvého rozhodnutí všichni na to reagují pokaždý jinak dohrál jsem jedničku třikrát a pokaždý to bylo jiné. Brzo jí spustim po 4 tý jelikož čekám na 32'' 144Hz monitor :D :D dokud nebude Before the Storm celá nemá cenu kupovat ani hrát ;)

red7thunderCZ    aha no tak to by asi hodně vysvětlovalo docela škoda žes to nehrála aspoň pro mě hra LiS jako taková patří mezi fenomény kde se vše točí okolo tvého rozhodnutí všichni na to reagují pokaždý jinak dohrál jsem jedničku třikrát a pokaždý to bylo jiné. Brzo jí spustim po 4 tý jelikož čekám na 32'' 144Hz monitor :D :D dokud nebude Before the Storm celá nemá cenu kupovat ani hrát ;)red7thunderCZred7thundercz74524    7.9.2017 00:24 red7thunderCZ

@ odpověď na komentář od Mythix:aha no tak to by asi hodně vysvětlovalo docela škoda žes to nehrála aspoň pro mě hra LiS jako taková patří mezi fenomény kde se vše točí okolo tvého rozhodnutí všichni na to reagují pokaždý jinak dohrál jsem jedničku třikrát a pokaždý to bylo jiné. Brzo jí spustim po 4 tý jelikož čekám na 32'' 144Hz monitor :D :D dokud nebude Before the Storm celá nemá cenu kupovat ani hrát ;)

Mythix napsal:vůbec jsem ji nehrála :)

Mythix   1x   vůbec jsem ji nehrála :)Mythixmythix30055    6.9.2017 22:02 Mythix

@ odpověď na komentář od red7thunderCZ:vůbec jsem ji nehrála :)

red7thunderCZ napsal:je to super hra ten kdo psal tuhle recenzi vůbec netuší o co jde a na 100% nehrál jedničku nepochopim za mě 90% ta hra uvidíme další epizody

red7thunderCZ    je to super hra ten kdo psal tuhle recenzi vůbec netuší o co jde a na 100% nehrál jedničku nepochopim za mě 90% ta hra uvidíme další epizodyred7thunderCZred7thundercz74524    6.9.2017 20:12 red7thunderCZ

je to super hra ten kdo psal tuhle recenzi vůbec netuší o co jde a na 100% nehrál jedničku nepochopim za mě 90% ta hra uvidíme další epizody

Big Boss    No mám dohráno a za mně super, ale musím uznat že nemusí sednout každému . Jediné co mi na tom vadilo bylo jak už tady bylo napsáno to jejich přátelství, na to jak dlouho se znají se chovají jak BFF a to nepočítám ty cringe scény které byly jak z lesbického péčka :DBig Bossbig-boss20351    2.9.2017 22:45 Big Boss

No mám dohráno a za mně super, ale musím uznat že nemusí sednout každému . Jediné co mi na tom vadilo bylo jak už tady bylo napsáno to jejich přátelství, na to jak dlouho se znají se chovají jak BFF a to nepočítám ty cringe scény které byly jak z lesbického péčka :D

Mythix   1x   Mě na Rachel nepřijde nic super a Chloe se podle mě chová přehnaně :DMythixmythix30055    2.9.2017 20:40 Mythix

@ odpověď na komentář od Matty007:Mě na Rachel nepřijde nic super a Chloe se podle mě chová přehnaně :D

Matty007 napsal::D

Som každopádne rád, že mne to sadlo. Je to podobné ako prvý LIS a pritom iné...

Matty007   1x   :D

Som každopádne rád, že mne to sadlo. Je to podobné ako prvý LIS a pritom iné...
Matty007matty00760023
    2.9.2017 20:36
Matty007

@ odpověď na komentář od Mythix::D

Som každopádne rád, že mne to sadlo. Je to podobné ako prvý LIS a pritom iné...

Mythix napsal:Já vždycky píšu jen odfláknuté recenze, proto jsem taky 3 měsíce nic nepsala :)

Mythix    Já vždycky píšu jen odfláknuté recenze, proto jsem taky 3 měsíce nic nepsala :)Mythixmythix30055    2.9.2017 20:30 Mythix

@ odpověď na komentář od Matty007:Já vždycky píšu jen odfláknuté recenze, proto jsem taky 3 měsíce nic nepsala :)

Matty007 napsal:Bohužiaľ, na mňa recenzia pôsobí nezvykle odfláknutým dojmom a nedozvedel som sa nej takmer nič. Len to, že Chloe na recenzentku pôsobí ako neveľmi zaujímavá postava a nepozdáva sa jej výber hudby (čo je subjektívne) , že tam nie je epické finále (neprekvapivo, kedže aj pôvodná hra bola v zásade komorným dobrodružstvom, kde epické dojmy navodzovalo iba to tornádo) a nutnosť čakať pridlho na druhú epizódu (pokiaľ viem, všetky epizódy by mali vyjsť behom tohto roku) . Názor, samozrejme, neberiem a má naň právo, ale ja ho nezdieľam.

PS: Rachel Amber je skvelá.

Matty007   3x   Bohužiaľ, na mňa recenzia pôsobí nezvykle odfláknutým dojmom a nedozvedel som sa nej takmer nič. Len to, že Chloe na recenzentku pôsobí ako neveľmi zaujímavá postava a nepozdáva sa jej výber hudby (čo je subjektívne) , že tam nie je epické finále (neprekvapivo, kedže aj pôvodná hra bola v zásade komorným dobrodružstvom, kde epické dojmy navodzovalo iba to tornádo) a nutnosť čakať pridlho na druhú epizódu (pokiaľ viem, všetky epizódy by mali vyjsť behom tohto roku) . Názor, samozrejme, neberiem a má naň právo, ale ja ho nezdieľam.

PS: Rachel Amber je skvelá.
Matty007matty00760023
    2.9.2017 20:19
Matty007

Bohužiaľ, na mňa recenzia pôsobí nezvykle odfláknutým dojmom a nedozvedel som sa nej takmer nič. Len to, že Chloe na recenzentku pôsobí ako neveľmi zaujímavá postava a nepozdáva sa jej výber hudby (čo je subjektívne) , že tam nie je epické finále (neprekvapivo, kedže aj pôvodná hra bola v zásade komorným dobrodružstvom, kde epické dojmy navodzovalo iba to tornádo) a nutnosť čakať pridlho na druhú epizódu (pokiaľ viem, všetky epizódy by mali vyjsť behom tohto roku) . Názor, samozrejme, neberiem a má naň právo, ale ja ho nezdieľam.

PS: Rachel Amber je skvelá.

fallanga (Pro hodnocení musíte být přihlášen  LiS je extrémně povedená hra a druhou sérii očekávám s napětím, k tomuhle se ovšem stavím hodně vlažně a tahle recenze mě v tom jenom utvrdila. Zahraji si to, to je jasné, ale nedávám tomu moc nadějí. Byl jsem rád, že osobnost Rachel byla víceméně záhadou, teď z toho mám trošku strach. Pokud nebude tak úžasná jak všechny postavy říkaly, tak budu hodně zklamán.fallangafallanga20226    2.9.2017 18:55 fallanga

LiS je extrémně povedená hra a druhou sérii očekávám s napětím, k tomuhle se ovšem stavím hodně vlažně a tahle recenze mě v tom jenom utvrdila. Zahraji si to, to je jasné, ale nedávám tomu moc nadějí. Byl jsem rád, že osobnost Rachel byla víceméně záhadou, teď z toho mám trošku strach. Pokud nebude tak úžasná jak všechny postavy říkaly, tak budu hodně zklamán.

skyw84    Neodolal jsem, a hned v den vydání hry jsem si koupil první epizodu pro zvědavost. Čekal jsem od první epizody více. Nebyla moc záživná, až se dalo čekat co bude následovat. První epizodu jsem dohrál zhruba za dvě hodiny - rychlá hra :-D Souhlasím s tvým hodnocením (plusy/minusy) a doufám, že další epizody budou záživnější.
Dobrá recenze první epizody :) Jen tak dál ;-)
skyw84skyw8470391
    2.9.2017 13:36
skyw84

Neodolal jsem, a hned v den vydání hry jsem si koupil první epizodu pro zvědavost. Čekal jsem od první epizody více. Nebyla moc záživná, až se dalo čekat co bude následovat. První epizodu jsem dohrál zhruba za dvě hodiny - rychlá hra :-D Souhlasím s tvým hodnocením (plusy/minusy) a doufám, že další epizody budou záživnější.
Dobrá recenze první epizody :) Jen tak dál ;-)

O autorovi blogu

Mythix
Mythix
Žena, 21 let, Brno

Ahoj, vítám vás na svém profilu! Moje přezdívka je Mythix, na steamu BigDog. Ráda hraji hry na PC, na konzoli nebo i někdy na mobilu. Na Zing jsem se přidala, abych se zlepšila v psaní a splnila si svůj sen se stát redaktorkou nebo spisovatelkou. Zjistila jsem však, že je lepší to mít jako koníček, snad vás tedy mé články budou bavit!

Něco o mně

Očekávané filmy: Paddington 2,Star Wars, Tomb Raider, Avengers Infinity War

Očekávané hry: Anthem, Way Out, The Crew 2

Oblíbené seriály: Vražedná práva, Simpsonovi, Teorie velkého třesku, Futurama. Červený trpaslík, Ajťáci, Awkward a spostu dalších

Herní srdcovky: Stardew Valley, God of War, AC 2 série, Zaklínač, Heroes 3, Planet Coaster, Uncharted série a většina logických her!

Hudba: dubstep, pop

Taky si ráda přečtu nějaký ten kvalitní thriller nebo fantasy knihu!

Steam: Pokud si chcete pokecat,

Založit herní BLOG